Adományokból újítják fel a szekszárdi Remete-csurgót - 2014

Rólunk írták - Azt a nemes célt tűzte ki maga elé a CivilSegéd Közhasznú Alapítvány, az Ifjúsági Unió Szekszárd, a Tolna Megyei Természetbarát Szövetség és a Rotary Club, hogy környezetbe illő térbeni építkezéssel, a hely eredeti kulturális, történelmiés vallási értékeinek megőrzésvel egy új kiránduló helyet hozzanak létre a Remete-csurgó felújításával. 

A csurgó az Országos Kék-túra útvonal egyik pihenőhelye, egyúttal a Kadarka borút is itt fut. A rendbetételt adományokból szeretnék megvalósítani. A felújítási tervek készítését, a kivitelezési munkák koordinálását, hatósági engedélyek beszerzését a megyeszékhely vállalta, és rendelkezésre bocsátotta a Béla király térről felszedett macskaköveket. A Remete-csurgó átadásának tervezett határideje: szeptember 7. A program hivatalosan május 11-én, az Ifjúsági Unió Szekszárd a Csurgótól a Csurgóért túrájával indult és bemutatták a hivatalos terveket is. Ebbe a hónapban 16 önkéntes segítségével megtisztították a Béla király térrőlmegmaradt macskaköveket, amik járdaként fognak funkcionálni.
A csurgó történetéről és felújításáról kiadvány készül, melybe fotókat várnak a Kápolna térről, a Remete kápolnáról, Felső városról és persze a csurgóról.

Forrás: Tolna Népújság, 2014.07.17., csütörtök XXV. évfolyam, 165. szám

Az eredeti cikket >>ITT<< olvashatod!

 

 

Civilsegéd Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18277810117
Jogi forma: Alapítvány
Székhely: 7100 Szekszárd, Széchenyi utca 32.
Fő tevékenység: 9499. M.n.s. egyéb közösségi, társadalmi tevékenység

E-mail: info@civilseged.hu

www.civilseged.hu

JoomShaper