Lezárult! - Civil szervezetek üzleti ötleteinek felkarolása pályázat

Nagy örömmel fogadtuk, hogy idén is szép számmal érkeztek be alapítványunkhoz pályázatok 2018. január 31-ig, a a Civil szervezetek üzleti ötleteinek felkarolása pályázati kiírásra. Ez is bizonyítja, hogy a civileknek számtalan új ötlete lapul a tarsolyában és a lelkesedésük sem hiányzik a megvalósításhoz. A pályázatok feldolgozását megkezdtük, a pályamunkákat a for-profit szektor képviselői közül kikerült zsűri felé továbbítottuk. Az eredménnyel és további teendőkkel kapcsolatban a pályázó szervezeteknél hamarosan jelentkezünk. 

A CivilSegéd Közhasznú Alapítvány, Civil szervezetek üzleti ötleteinek felkarolása című pályázatának célja olyan társadalmi innovációk és közösségi vállalkozások elindítása illetve már olyan meglévő tevékenységek vagy projektek fejlesztése, amelyek a szervezetek fenntarthatóságát erősítik. A pályázat keretében szakértőink segítségével ingyenes támogatást nyújtunk az üzleti modellek kidolgozásában összesen hat nyertes pályázó szervezet számára.

 

     I. A pályázat célja

A CivilSegéd Közhasznú Alapítvány 2017/2018-ban újra pályázatot hirdet civil szervezetek számára Civil szervezetek üzleti ötleteinek felkarolása címmel. A pályázat célja olyan társadalmi innovációk és közösségi vállalkozások elindítása illetve már olyan meglévő tevékenységek vagy projektek fejlesztése, amelyek a szervezetek fenntarthatóságát erősítik.

A pályázat keretében szakértőink segítségével ingyenes támogatást nyújtunk az üzleti modellek kidolgozásában összesen hat nyertes pályázó szervezet számára.

Pályázni első körben 2018. január 31-ig, folyamatosan lehet. A pályázatokat bíráló zsűri hetente értékel és hoz döntést.

 

     II. A pályázó szervezetek irányába támasztott minimum elvárások:

  • Pályázat hibátlan beküldése, a pályázati adatlap alapján.
  • A megvalósítandó ötlet megfelelő megfogalmazása, bemutatása.
  • Folyamatos e-mail és telefonos kommunikáció biztosítása a CivilSegéd Alapítvány munkatársaival.

 

     III. A CivilSegéd Alapítvány által a pályázók figyelmébe ajánlott alapelvek:

Alaposság: Elengedő idő biztosítása a projekt előkészítéséhez.

Célorientáltság: Legyen egyértelmű a kezdetetektől, hogy meddig szeretne a projekt eljutni.

Elismerés: A támogató közreadása a saját csatornákon.

Megvalósítás: Ne dolgozzon senki a fióknak, a projekteknek életre kell kelniük.

Nyílt kommunikáció: Ne legyen lehetősége a félreértéseknek.

Titoktartás: Tiszteljük egymás üzleti titkait.

 

     IV. A pályázat megvalósítsa

A beérkezett pályázatok értékelését háromtagú zsűri végzi, akik a for-profit szektor képviselői közül kerülnek ki, és akik kiválasztják azt a legalább hat szervezetet, amelyeknek térítésmentesen elkészítjük üzleti modelljét.

Az üzleti modellt kidolgozó fejlesztő alkalmakon minden szervezettől legalább három fő részvételét kérjük. A fejlesztő alkalmak pontos időpontját és helyszínét egyeztetjük a szervezetekkel.

 

     V. Szükséges eszközök, anyagok

Fontos, hogy a fejlesztő alkalmakra minden szervezet hozza magával a projektötlet kapcsán már meglévőminden olyan anyagot, amely a közös munkához szükséges lehet.

A CivilSegéd Alapítvány biztosítja a munkához szükséges eszközöket.

 

     VI. Kommunikáció és népszerűsítés

A CivilSegéd Alapítvány számára nagyon fontos, hogy kézzel fogható módon, felmutatható legyen a program eredménye és azokat kommunikálni lehessen az esemény után közvetlenül illetve később is. Ennek érdekében mindenkit értékelő lap kitöltésére fogunk kérni a fejlesztő esemény végén.

Továbbá szeretnénk a megvalósult eredményeket utánkövetni, aminek formáját a fejlesztési folyamat során fogjuk közösen meghatározni.

Kérjük, hogy a projektek megvalósulása kapcsán tüntessétek fel a CivilSegéd Alapítvány logóját.

 

A lebonyolítás és a program megvalósítása a jelentkezők számától és a nyertesek aktivitásától függően változhat.

 

A pályázatokat elektronikusan az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk.

 

CivilSegéd Közhasznú Alapítvány

Székhely: 7100 Szekszárd, Széchenyi utca 32.

Telefonszám: 74/999-152; 30/523-3338

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A pályázati eseményt a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

 

 

Civilsegéd Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18277810117
Jogi forma: Alapítvány
Székhely: 7100 Szekszárd, Széchenyi utca 32.
Fő tevékenység: 9499. M.n.s. egyéb közösségi, társadalmi tevékenység

E-mail: info@civilseged.hu

www.civilseged.hu

JoomShaper