Vizuális jegyzetelés és mások

Alapítványunk egyik fontos céljának tekinti a – főként helyi – civil szervezetek fenntartható fejlődésének elősegítését. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a civil szervezetek képesek legyenek megújulni, átlendülni a folyamatosan eléjük gördülő külső és belső akadályokon. Segítjük a civil szervezeteket abban, hogy képesek legyenek társadalmi szolgáltatások fejlesztésére.

Ennek szellemében indítottuk el három tréningből álló programsorozatunkat, melynek keretén belül civil szervezetek vezetői, önkéntesei, tagjai, munkatársai kaptak kézzelfogható, használható tudást, későbbiekben felhasználható szakmai ismereteket.

A résztvevők a tréningek során különböző témákat, újszerű módszerekkel dolgoztak fel. Megismerték az adott területet és elsajátították az alkalmazott módszereket.

Programban három tréninget valósítottunk meg:

A Vizuális jegyzetelés műhelymunkán olyan átfogó képet kaptak a grafikus folyamattámogatás eszközrendszerének alkalmazási lehetőségeiről, mely elősegíti vizuális kompetenciájuk fejlődését, valamint a kipróbált eszközök és technikák alkalmazásával magabiztosságuk is növekszik. Komoly mértékben járul hozzá a szervezet belső – és külső kommunikációjához.

A Canvas üzleti modellezés műhelyen könnyen használható eszközt kaptak az üzleti modellezéshez, mely segítségével újra gondolhatták szervezetük működését, szervezését és ezen keresztül újra tölthetik lelkesedéssel és tevékenységekkel szervezetüket. Itt másodlagos hatásként a szolgáltatásfejlesztés jelenik meg, mely megítélésünk szerint a fenntarthatóság egy nagyon fontos eleme.

A Moderációs műhelyen olyan kompetenciákat szereztek a résztvevők, melynek segítségével szervezetük működése során optimálisan tudják levezetni a vitákat, mely eredményesen is zárul. Legyen szó közgyűlésről, vezetőségi ülésről, projekttervezésről vagy bármely több szereplős döntési folyamatról.

A programsorozatot a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

Minderről bővebben ide kattintva olvashat többet.

 

 

Civilsegéd Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18277810117
Jogi forma: Alapítvány
Székhely: 7100 Szekszárd, Széchenyi utca 32.
Fő tevékenység: 9499. M.n.s. egyéb közösségi, társadalmi tevékenység

E-mail: info@civilseged.hu

www.civilseged.hu

JoomShaper