SZJA 1% 2017. őszén

 

Bármilyen furcsának tűnhet a bevallásokkal, beszámolókkal telezsúfolt tavasz után, forró nyarunk közepén időszerű foglalkozzunk kicsit az SZJA 1% jövő évi gyűjtésével.

 Ha az Ön szervezete jövőre SZJA 1%-ot szeretne gyűjteni és eddig még nem tette korábban, érdemes az következőket áttanulmányozni.

 

Fontos dátum az „újonc” SZJA 1% gyűjtőknek a 2017.09.30-a. Ezzel a határidővel bezárólag lehet beregisztrálni a szervezetet a kedvezményezetté váló szervezetek körébe.

De kezdjük kicsit messzebbről.

Ki gyűjthet SZJA 1%-ot 2018-ban?
1. azon szervezetek, amelyeknek bírósági nyilvántartásba vételük a 2015. év előtt már jogerőre emelkedett,
2. székhelyük belföldön van,
3. nyilatkozatuk szerint közhasznú tevékenységet folytatnak
4. Létesítő okiratuk megfelel az alábbi követelményeknek:
 - szerepel benne, hogy közvetlen politikai tevékenységet nem folytatnak, szervezetük pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújtanak
- szerepeljen benne egy a Civil tv. 2. § 20. pontja által meghatározott közhasznú tevékenység
5. Nem kötelező a közhasznú jogállás!!!

Miként kell regisztrálni?
1. A NAV által rendszeresített 17EGYREG nyomtatványon kell regisztrációs kérelmet benyújtani. A nyomtatványt a jól ismert ÁNYK nyomtatványkitöltő segítségével kell kitölteni, majd ügyfélkapun keresztül elküldeni (képviselő vagy meghatalmazott újtán). Mellékletként csatolni kell: létesítő okiratot, nyilvántartásba vételről szóló, jogerős bírósági végzést.
2. A regisztráció határideje minden évben 09.30-a, vagyis idén 2017.09.30! A határidő jogvesztő, elmulasztása esetén nincs mód fellebbezésre!
Ha minden jól megy az Adóhivatal levélben értesíti a szervezetet, hogy kedvezményezetti státuszt kapott, vagyis fogadhat 1 %-ot.

Fontos tudni:
Aki korábbi években sikeresen regisztrált és nem került törlésre az kedvezményezetti körből, annak nem kell ismét regisztrálnia, vagyis a regisztráció visszavonásig érvényes!

 

 

 

Civilsegéd Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18277810117
Jogi forma: Alapítvány
Székhely: 7100 Szekszárd, Széchenyi utca 32.
Fő tevékenység: 9499. M.n.s. egyéb közösségi, társadalmi tevékenység

E-mail: info@civilseged.hu

www.civilseged.hu

JoomShaper